WARMTECHEQUES OP BATIBOUW. HOE RENDEMENT VERHOGEN EN INVESTERING VERLAGEN

informazout

Een leuke statistiek: sinds 1965 is het jaarlijkse mazoutverbruik voor één en dezelfde woning van 3.000 liter tot 1.800 liter gedaald; dus een vermindering van maar liefst 40%. Het geheim achter deze evolutie is niet alleen een betere isolatie van de woning maar ook de snelle opeenvolging van technologische ontwikkelingen, zowel op het gebied van de brander als van de ketel. Deze ontwikkelingen hebben uiteindelijk geleid tot de Optimaz- en Optimaz-elite labels voor ketel/brandercombinaties met een zeer hoog nuttig rendement: goed voor de portefeuille én minder belastend voor het milieu dus. Heel wat constructeurs en invoerders van de verwarmingssystemen met dit kwaliteitslabel doen in 2014 een extra inspanning met speciale aanbiedingen om het investeringsplaatje te verlichten. Naar aanleiding van Batibouw 2014 zet Informazout deze aanbiedingen dan ook extra in de schijnwerpers. Een gloednieuwe module op de website van Informazout maakt deze speciale aanbiedingen nu nog overzichtelijker voor de consument.

Een verminderde investeringskost voor een sterk verbeterd rendement. Heel veel  consumenten Frau an Heizung im Heizkellerbeschikken immers over een mazoutinstallatie die dringend aan vernieuwing toe is. Dankzij de Optimaz-elite en Optimaz labels kunnen deze consumenten onmiddellijk die hoogrendementsketel/brander combinaties op stookolie identificeren die aan de hoogste normen voldoen. Een nuttig rendement tot 90% is de norm voor Optimaz-lagetemperatuurketels, maar bij de Optimaz-elite condensatieketels gaat men zelfs tot 98%. In combinatie met een goede thermische isolatie levert dit een belangrijke energiebesparing op. De handige online warmtecheque-module van Informazout groepeert de voordelen die de verschillende producenten op hun stookolie-installaties met de Optimaz- en Optimaz-elite labels aanbieden. Met deze warmtecheques wordt de investeringskost in een verwarmingssysteem met mazout significant verminderd.

De combinatie met hernieuwbare energie binnen handbereik. Een verwarmingssysteem hoeft echter niet beperkt te blijven tot een hoogrendementsketel op stookolie alleen. Een mazoutinstallatie kan immers perfect gecombineerd  worden  met hernieuwbare energieën, denk maar aan thermische zonnepanelen. Zonne-energie kan immers gemakkelijk als alternatief voor de productie  van sanitair warm water worden ingezet. Als er onvoldoende zonne-energie is en de voorraad sanitair warm water opraakt, dan zorgt de Optimaz-elite installatie snel voor de bijverwarming.

De warmtecheques van Informazout zijn vanaf eind januari 2014 te ontdekken op: warmtecheque.be en op de stand van Informazout op Batibouw: paleis 12, stand 209. Meer energiebesparende tips en informatie kan men vinden op www.informazout.be. Klik door op ‘besparen’.

Over Informazout. Informazout is een vzw die informatie verstrekt over alles wat met mazoutverwarming te maken heeft. Op de site  http://www.informazout.be kan men terecht om de energiekost van de eigen woning te berekenen en te evalueren, om de wetgeving inzake stookoliereservoirs voor ieder specifiek geval te raadplegen of om bijv. de lijst van leveranciers van verwarmingsmateriaal of technici voor onderhoud en keuring te consulteren. Ook via de telefoonlijn, 078/152.150, wordt iedere geïnteresseerde geholpen met vragen over mazoutverwarming.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s