KPMG EN FIETSERSBOND FIETSEN DE WEG VAN DUURZAME MOBILITEIT IN TIJDENS KAURI-JOB SWiTCH DAY

KPMG

Op woensdag 23 april brengt KAURI opnieuw een bedrijf samen met een non-profitorganisatie tijdens een job-switch-day: Frank Vancamp, partner automotive bij KPMG en Jan Treunen, directeur van de Belgische Fietsersbond zullen 1 dag van job wisselen om te werken rond duurzame mobiliteit. Beide partijen willen krachten bundelen richting een meer duurzame mobiliteit en meer bepaald een open discussie starten over de mogelijkheden van de fiets in het woon-werk verkeer. Op het programma staan een fietstocht richting Brussel centrum, alsook een debat rond fiscaliteit inzake duurzame mobiliteit. Op het einde van de dag, willen beide partijen concrete voorstellen kunnen formuleren inzake deze thematiek.
 
KPMG engageert zich regelmatig voor projecten die gaan over duurzame mobiliteit en wil met deze job-switch-day nieuwe deuren openen richting deze duurzame mobiliteit. De Fietsersbond, een onafhankelijke ledenvereniging die het fietsgebruik voor iedereen stimuleert, zal voor KPMG een belangrijke partner hierin zijn. Voor hen is de fiets dé basisschakel in de omslag naar duurzame mobiliteit en ze willen de uitdaging aangaan om van de fiets een logische keuze te maken. Maar voor hen blijft het fiscale aspect binnen een business context een groot struikelblok en daarvoor is KPMG dan weer de adviseur bij uitstek.

Beide partijen fietsen op 23 april in de voormiddag tot in hartje Brussel om bij KPMG-klant BPN Paribas Fortis het initiatief toe te lichten bij de Sustainability Manager van BPN Paribas Fortis. De Fietsersbond stelt voor deze dag verschillende fietsen ter beschikking van het KPMG-team: van plooifietsen tot elektrische fietsen. In de namiddag staat er een open discussie over duurzame mobiliteit op de planning waarbij KPMG en de Fietsersbond hun expertise inzake fiscaliteit en mobiliteit zullen uitwisselen.

Op het einde van dag moeten beide partijen in staat zijn om voorstellen te kunnen formuleren voor een fiscaliteit die gericht is op duurzame mobiliteit. Dit zal de bestaande initiatieven en voorstellen van de Fietsersbond om de fiets te integreren in het woon-werverkeer tot een hoger niveau tillen. Frank Vancamp, die een dag de zetel van directeur van de Fietsersbond, licht toe: “Ik kijk erg uit naar deze samenwerking omdat ik geloof in het potentieel van de fiets als één van de elementen in een toekomstige vervoerscocktail waarin onder andere ook de wagen en het openbaar vervoer hun plaats hebben. De fiets bespaart ruimte en vaak ook tijd, en fietsende werknemers zijn minder ziek en hebben minder stress. We engageren ons dan maar ook graag om de fiets ook bij ons meer aanwezig te hebben.”

Duurzame mobiliteit bij KPMG
Duurzame mobiliteit is een onderwerp dat bij KPMG al langer leeft. Onlangs stapten ze in een pilootproject van het Vlaams Instituut voor Mobiliteit rond “flexibel mobiliteitsbudget” waarbij werknemers de kans krijgen om hun mobiliteitsbudget flexibel te organiseren. Zo krijgen ze de kans om deels het gebruik van hun wagen aan te vullen met verschillende alternatieven zoals de fiets, het openbaar vervoer,… Daarmee wil KPMG ook op zoek gaan naar aanvullingen op het louter gebruik van de wagen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s