Indiase regering zet licht op groen voor aanstelling Cramer Ball tot CEO Jet Airways

 

 

JetAirways

 

Jet Airways (India) Limited, India’s grootste internationale luchtvaartmaatschappij, heeft van het Ministerie van Burgerluchtvaart het fiat gekregen voor de aanstelling van Cramer Ball als Chief Executive Officer van de maatschappij.

De 47-jarige Australiër, accountant van opleiding, is een ervaren luchtvaartmanager met bijna twee decennia ervaring bij nationale, regionale en internationale luchtvaartmaatschappijen zoals onder meer Etihad Airways, Gulf Air en Qantas. Tot voor kort was hij Chief Executive Officer van Air Seychelles, waar hij een ingrijpende herstructurering doorvoerde die de nationale luchtvaartmaatschappij opnieuw richting winst duwde.

De heer Ball werd reeds in juni 2014 voorgedragen als Chief Executive Officer van Jet Airways (India) Limited. Hij zal de komende drie jaar een uitgebreid businessplan uitrollen dat de luchtvaartmaatschappij moet hervormen en de toekomst op lange termijn moet veiligstellen.

In een reactie op de aanstelling van de heer Ball als CEO en op het fiat van de overheid zegt de heer Naresh Goyal, voorzitter van Jet Airways: “Wij hebben een dynamische topman nodig met een grondige kennis van de luchtvaartindustrie en met voldoende ervaring om ons doorheen de volgende groeifase te leiden, op basis van een krachtdadig driejarig businessplan dat ons opnieuw moet doen aanknopen met winst. Ik ben dan ook verheugd dat Cramer de leiding neemt van ons nieuwe managementteam: hij beschikt niet alleen over de juiste kwalificaties en alle vereiste ervaring in luchtvaartmanagement, maar ook over de noodzakelijke competenties om Jet Airways de weg naar nieuwe groei te tonen.”
 
Cramer Ball, CEO van Jet Airways, voegt daaraan toe: “De oprichting van Jet Airways was een gamechanger voor de Indiase luchtvaartindustrie. Onder het nieuwe businessplan, dat drie jaar beslaat, zal de maatschappij het concept van de luchtvaart in India andermaal transformeren en daarbij een trotste ambassadeur van India zijn over de hele wereld.”

Hij zei ook:“De uitdagingen die voor ons liggen zijn talrijk, maar dat geldt ook voor de kansen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de strenge maatregelen die we nu uitrollen, Jet Airways zullen laten uitgroeien tot een marktleider die zijn nationale en internationale klanten enorme toegevoegde waarde en kwaliteit biedt, die de economische ontwikkeling van India en de andere landen die de maatschappij aandoet bevordert en die duurzame winsten genereert. Het driejarenplan heeft al geleid tot aantoonbare vooruitgang en de financiële basis van Jet Airways is vandaag een stuk gezonder. Naarmate deze succesvolle ommekeer vordert, zullen de resultaten alleen maar sneller komen.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s