Samenwerkingsprotocol Renta-Febelauto

febelautorenta1

Catherine Lenaerts, directeur van Febelauto, en Michel Van den Broeck, voorzitter van Renta, ondertekenden een samenwerkingsprotocol. Renta zal zijn leden ertoe aansporen om afgedankte verhuurwagens uitsluitend naar erkende centra te brengen. Zo is een wettelijke en ecologische verwerking van de voertuigen gegarandeerd.

Renta verbindt zich ertoe het protocol te integreren in de gedragscode die leden moeten ondertekenen. Zo zorgen ze er samen met Febelauto voor dat hun autowrakken steeds bij erkende centra terechtkomen. Dat is nodig, want enkel deze centra reiken het officiële certificaat van vernietiging uit.

voitureabandonnéeBelangrijk engagement. Deze samenwerking maakt een positief verschil. De inzamelcijfers van Febelauto vielen vorig jaar immers terug met 16%. Daar zit de economische crisis voor iets tussen: mensen kochten het jaar daarvoor al minder wagens en ze rijden ook langer met hun auto. Toch is het slechts een deel van de verklaring. Nog te veel autowrakken belanden in het illegale circuit. Het engagement van Renta zal deze lekstromen voor een deel helpen dichten.

Grondstoffen terugwinnen. Febelauto wil zo veel mogelijk afgedankte voertuigen inzamelen om te recycleren. Om ecologische redenen, maar ook om grondstoffen terug te winnen uit recyclage. Want daar zijn we goed in: België heeft de beste technologieën om grondstoffen terug te winnen. Dat weerspiegelt zich in ons recyclageresultaat van 94%, een van de beste in Europa. Met dit engagement maken de leden van Renta nu ook de groene keuze voor bedrijven met toptechnologie.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s