Ageas verkoopt Ageas Protect Ltd #business #brussels #uk #unitedkingdom #insurance

Ageas_logo

Ageas heeft de verkoop van zijn aandeelhouderschap van 100% in Ageas Protect Limited (zijn levensverzekeraar in het Verenigd Koninkrijk) aan AIG afgerond voor een totaal bedrag van GBP 197 miljoen (ongeveer EUR 250 miljoen). De transactie, die op 6 augustus 2014 werd aangekondigd, is ondertussen goedgekeurd door de toezichthouder en zal opgenomen worden in de jaarrekening van 2014.

Het hogere bedrag in vergelijking met de eerder aangekondigde GBP 181 miljoen[1], is het resultaat van correcties bij het afronden van de transactie, waaronder een achtergestelde schuld van GBP 15 miljoen en interesten op het verkoopbedrag. De verkoop van de Levenactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk genereert een nettomeerwaarde van EUR 25 tot EUR 30 miljoen, onderhevig aan waarderingscorrecties bij jaarafsluiting.

 

Ageas Protect werd gelanceerd in juli 2008 in het Verenigd Koninkrijk en heeft er op dit moment een marktaandeel van 5% in de Britse levensverzekeringsmarkt. Na de verkoop van Ageas Protect profileert Ageas zich in het VK als een Niet-Levenonderneming met negen miljoen klanten en belangrijke posities in de algemene verzekeringsmarkt: Ageas UK is de derde grootste autoverzekeraar, de zesde grootste algemene verzekeraar en de op drie na grootste makelaar voor particuliere verzekeringsproducten. De focus van Ageas ligt in het Verenigd Koninkrijk op de verdere ontwikkeling van deze posities in Niet-Leven, in lijn met zijn strategie.

 

 

 

Ageas is een internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. Ageas behoort tot de 20 grootste verzekeraars van Europa en richt zich op Europa en Azië, de twee werelddelen die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt uitmaken. De verzekeringsactiviteiten zijn verdeeld over vier segmenten: België, het Verenigd Koninkrijk, Continentaal Europa en Azië. De activiteiten werken zowel met volledig eigen dochtermaatschappijen als met partnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs in de hele wereld. Ageas onderhoudt stevige partnerships in België, het VK, Luxemburg, Italië, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India en Thailand, en heeft dochtermaatschappijen in Frankrijk, Hongkong en het VK. In België is Ageas via AG Insurance marktleider in individuele levensverzekeringen en employee benefits, en een topspeler in Niet-Leven. In het VK is Ageas de zesde grootste verzekeraar in Niet-Leven met een derde positie in het aantal verzekerde wagens en een sterke aanwezigheid in de groeiende markt van 50-plussers. Ageas telt meer dan 13.000 medewerkers in de geconsolideerde entiteiten en meer dan 30.000 in de niet-geconsolideerde partnerships en bereikt een jaarlijks premie-inkomen van meer dan 23 miljard euro.

 

Ageas UK is een toonaangevende leverancier van prijswinnende particuliere, commerciële en levensverzekeringen in het Verenigd Koninkrijk. Ageas UK levert Niet-Leven- en Leven-producten via uiteenlopende kanalen, onder andere makelaars, onafhankelijke financiële adviseurs, tussenpersonen, affinity partners en het internet evenals via de retailstrategie en door middel van ondernemingen die geheel of gedeeltelijk eigendom van Ageas UK zijn (Ageas Insurance Solutions, Castle Cover, Kwik Fit Financial Services, RIAS en Tesco Underwriting). Ageas UK staat met haar klantenbestand van circa 9 miljoen verzekerden en door de samenwerking met uiteenlopende partners bekend om consistente en kwalitatief hoogwaardige klantervaringen. Ageas stelt zo’n 6.000 mensen tewerk in kantoren in het hele VK.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s