Economische diplomatie voor vluchten van China naar Luik en meer toerisme #toerisme #china #reynders

 

LiègeAirport

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de luchthaven van Luik vandaag drie nieuwe wekelijkse vluchten tussen Luik en de Chinese steden Shenyang, Tianjin en Xian heeft aangekondigd. Daardoor kunnen meer dan duizend Chinese toeristen wekelijks België aandoen om ons land en andere Europese bestemmingen te bezoeken. Zo worden ook de troeven van België en zijn centrale ligging in Europa gebruikt om de snel groeiende Chinese toerismemarkt aan te spreken.

Dit project is tot stand gekomen dankzij de luchthaven van Luik, het Waals Gewest en de diensten voor bevordering van toerisme van de drie gewesten. De economische diplomatie van de Belgische ambassade in China heeft bijgedragen tot het succes van het project. De ambassade heeft contacten op het hoogste niveau makkelijker gemaakt. Ze verhoogt ook haar capaciteit om visa af te leveren zodat de instroom van nieuwe bezoekers goed kan worden opgevangen.

Het succes van dit project vloeit voort uit de uitstekende relaties tussen België en China, één jaar na het staatsbezoek van president Xi Jinping aan België en voor andere belangrijke evenementen dit jaar, die even doorslaggevend zullen zijn voor de ontwikkeling van de relaties.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s