Eaglestone lanceert Aquilis in Namen #Namur #Eaglestone #immo #thomas&piron

 

Eaglestone_logo_POS

309-vue-bureaux-NUIT-150226In september 2012 verwierf Eaglestone het terrein van 3,2 ha, voordien in handen van de groep Atradius, een grote privéwerkgever uit de streek. Het was de bedoeling om er een gemengd project met woongelegenheden (112 eenheden) en kantoorruimtes (+/-20.000 m²) te realiseren.

“We besloten het luik woningbouw op plan over te laten aan Thomas & Piron. Op die manier kunnen wij ons volledig toeleggen op de kantoorruimtes, waarvan het eerste deel van 5.000 m² bestemd is voor een sleutel op de deur constructie voor Atradius”, verduidelijkte Nicolas Orts, CEO van Eaglestone.

De bouwwerkzaamheden voor de kantoren door Cobelba (een filiaal van Besix) gaan normaal gezien in april van start. Dit eerste kantoorgebouw, met Breeam-certificaat, zal een moderne en efficiënte werkruimte vormen voor de 300 medewerkers van Atradius.

Op zijn beurt zal Thomas & Piron Bâtiment deze zomer al starten met de eerste bouwfase van het woonproject. De twee ondernemingen zullen samen instaan voor het projectmanagement.

Het project is een ontwerp van het architectenbureau DDS en kreeg eind 2014 een bouwvergunning. Er is veel zorg besteed aan de inpassing van het complex in de omgeving. Met het oog op een hoogstaand kader komt er in de nabijheid onder andere een park dat toegankelijk zal zijn voor het publiek en een nieuw traject voor voetgangers en fietsers dat dwars door de site zal lopen, van de Rue d’Enhaive tot de Avenue Prince de Liège. Dat zal de “zachte mobiliteit” in de buurt stimuleren.

Een strategische ligging, een hoogwaardige setting

Met zijn ideale ligging net aan de rand van Namen, de hoofdstad van Wallonië, en in de administratieve zone, geniet het Aquilis-complex van een uitzonderlijke locatie en bereikbaarheid. Het project ligt langs de avenue Prince de Liège en vlakbij een van de verkeersassen die de Waalse hoofdstad verbinden met de autoweg E411. De site bevindt zich aan de Maas en bij de invalswegen naar de stad, en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (bus/trein).

“Deze aanwinst is voor ons een echte kans die volledig aansluit bij onze activiteit van bouwpromotor met woningbouw als specialiteit. Hiermee benadrukken we ook de verankering van Thomas & Piron Bâtiment in de streek van Namen. Dit project speelt in op een duidelijk aanwezige behoefte aan hoogstaande, maar betaalbare woongelegenheid, in een zeer gegeerde stadszone. We kijken er naar uit de verkoop dit trimester te lanceren.” (Joël Polus, Directeur Ontwikkeling bij Thomas & Piron Bâtiment)

De eerstesteenlegging van dit ambitieuze project is gepland voor begin juni en zal plaatsvinden in aanwezigheid van de burgemeester, Maxime Prévot, die zijn steun verleende aan het project. De eindfase van het project is gepland ergens in 2019.

 

Over Eaglestone

Eaglestone is een vastgoedontwikkelaar die actief is in België en zich toelegt op woon-, kantoor- en handelsprojecten op toplocaties. Het multidisciplinaire team van Eaglestone beheert momenteel een tiental projecten met een totale marktwaarde van ongeveer 200 miljoen euro. De strategie van Eaglestone kenmerkt zich door het inspelen op een duidelijk aanwezige behoefte en door architecturaal en technisch hoogstaande gebouwen.

Over Thomas & Piron Bâtiment

Op 39 jaar tijd heeft de groep Thomas & Piron haar activiteiten voortdurend uitgebreid. Momenteel staat het bedrijf aan de top van de woningbouwmarkt in België. Thomas & Piron Bâtiment is een afsplitsing van de groep die is doorgevoerd in juni 2013 en legt zich toe op een brede diversificatie in alle bouwsectoren (behalve eengezinswoningen). Vandaag is de onderneming niet alleen een bouwpromotor, maar ook een algemene aannemer met een vergunning Klasse 8 – categorie D.

Dankzij talrijke realisaties kan Thomas & Piron Bâtiment terugvallen op een uitgebreide ervaring. Deze projectontwikkelaar levert klassevolle woningen, kantoren, handelsruimten en openbare gebouwen in Wallonië en Brussel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s