Azië: Ageas en EastWest Bank richten een joint venture (JV) voor levensverzekeringen op in de Filipijnen #ageas #asia #philippines #banking #insurance

Ageas_logo

 

De JV met de naam ‘EastWest Ageas Life’ is een volledig nieuwe entiteit waarin Ageas en EastWest Bank elk een belang van 50%1 zullen aanhouden. Daarnaast sloten EastWest Bank en EastWest Ageas Life een exclusieve distributieovereenkomst van 20 jaar af.

 

De ambitie is om de beste bankverzekeraar te worden in de Filippijnen met verzekeringsproducten op maat van de klanten van EastWest Bank, ondersteund door kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en de modernste technologie. De verzekeringsactiviteit zal profiteren van het snel groeiende klantenbestand van EastWest Bank. Met meer dan 400 vestigingen beschikt de bank over het op zes na grootste distributienetwerk van banken in de Filippijnen. Ageas brengt zijn bewezen expertise op gebied van bankverzekeren in, en best practices uit zijn succesvolle activiteiten in Azië en Europa.

 

Tony C. Moncupa Jr., Voorzitter en CEO van EastWest Bank: “We hebben bankverzekeren steeds beschouwd als een integraal onderdeel van ons business model. Het is essentieel in het complete aanbod van financiële diensten voor de marktsegmenten waar wij op focussen, meer bepaald, de consumentenmarkt en het segment van middelgrote ondernemingen. We zijn zeer verheugd om samen te werken met Ageas, een belangrijke speler in de verzekeringswereld. We zijn ervan overtuigd dat we met Ageas een partner hebben met gelijkaardige doelstellingen en een zelfde visie over de beste dienstverlening. Voor EastWest Bank, is zulke afstemming van groot belang en de reden waarom we beiden besloten de JV op te starten en een exclusieve lange termijn distributieovereenkomst voor de levensverzekeringsproducten van de JV af te sluiten. We hebben er alle vertrouwen in dat deze samenwerking EastWest Bank zal helpen om een van de snelst groeiende banken te blijven in het land.”

 

Gary Crist, CEO Ageas Asia: “We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we als onderdeel van onze Azië-strategie graag de Filipijnse markt willen betreden. Met een bevolking van circa 100 miljoen mensen, een snelgroeiende middenklasse en een lage verzekeringsgraad is dit een uitermate interessante verzekeringsmarkt. Het potentieel is enorm, ook al omdat de huidige penetratiegraad in levensverzekeringen van ongeveer 1,5% tot een van de laagste in Azië behoort. Wij zijn erg blij met een partner als EastWest Bank. De bank beschikt over een sterk management en heeft een duidelijke ambitie om te groeien. We zijn overtuigd dat wij hiermee opnieuw een succesvol partnership in Azië kunnen neerzetten.”

 

Volgens de overeenkomst zal Ageas de eerste 12 maanden kapitaal en werkingsmiddelen inbrengen voor ongeveer USD 65 miljoen of EUR 60 miljoen (PHP 2.910 miljoen)2. De initiële kapitaalinjectie bedraagt USD 45 miljoen of EUR 41 miljoen (PHP 2.010 miljoen); 2 maal de wettelijk verplichting. Verdere financiering zal afhangen van de prestaties van de business.

Onder voorbehoud van de goedkeuring door de toezichthouders wordt verwacht dat de transactie in de tweede jaarhelft zal afgerond zijn. EastWest Ageas Life zou nog in 2015 operationeel moeten zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s