Home Invest Belgium stelt project “Troon” voor #brussel #immo #huisvesting

BRUSSEL

troonplaats_v2_006_highres

 

Home Invest Belgium, de residentiële openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap, stelt een nieuw eigen ontwikkelingsproject voor. “Residence Trone” bestaat uit 15 nieuwbouwappartementen en –duplexen en een kantoorruimte op het gelijkvloers, goed voor 2.120m² in totaal. Ondergronds werden nog 18 parkeerplaatsen voorzien.

Trone werd door Home Invest Belgium van A tot Z ontwikkeld”, zegt CEO Sophie Lambrighs. “Door de jaren heen bouwden we meer en meer ervaring op in de realisatie van onze eigen projecten. Dankzij dit woonproject verdwijnt een historische stadskanker die twintig jaar lang de omgeving rond het prachtige Koninlijk Paleis ontsierde. Alle woongelegenheden en de kantoorruimte zijn bedoeld voor verhuur.”

Het project is gelegen op de hoek van de Brederodestraat met de Boomkwekerijstraat met zicht op het Troonplein. Deze ligging is eerder uitzonderlijk gezien het historische kader, de nabijheid van cultuur enontspanning, de groene omgeving en vlakbij wat gerust het kloppend hart van de zakelijke wereld mag genoemd worden. Historisch, want omgeven door statige en prestigieuze gebouwen waaronder het Koninklijk Paleis en cultuur dankzij de nabijheid van onder meer de Bozar. Ontspanning omwille van de gastronomie en de vele shoppingadresjes aan de Guldenvlies- en Louizalaan en groen, want op een steenworp van het Warandepark en de Kleine Zavel. Daarenboven is het ook ideaal wonen voor zakenlui, want gelegen op een boogscheut van verschillende Belgische institutionele instellingen en de Europese wijk. Ook qua mobiliteit heeft het project alle troeven aan zijn kant, zonder daarom veel hinder te ondervinden van het verkeer.

De heropbouw van het voorheen vervallen pand gebeurde met respect voor het karakter van het gebouw. De klassieke voorgevel met de charme van weleer geven het gebouw een uniek cachet.

Amper twee jaar geleden was de site waar nu het nieuwe frisse gebouw is herrezen nog een stadskanker. Eigenaar op dat moment was de Koning Boudewijnstichting die de site in 2007 kocht van de Koninklijke Schenking om er kantoren te realiseren. Hierop kwam heel wat protest van de omwonenden waarna besloten werd om, in samenwerking met architect Trio Architecture, een residentieel project uit te tekenen. Hiervoor werd een vergunning verkregen in oktober 2012. Home Invest werd eigenaar van de site in juli 2013. In november van datzelfde jaar gingen, na het verkrijgen van een gewijzigde bouwvergunning met een aantal laatste optimalisaties, de afbraakwerken van start om vandaag, 18 maanden later, de eerste huurders te verwelkomen.

De heropbouw van 4 rijwoningen op identieke wijze met een volledig gewijzigde indeling en volgens de hedendaagse wetgeving en normen : een klein project met een grote complexiteit”, klinkt het bij Toon Haverals, Chief Development Officer van Home Invest Belgium. “Authentieke elementen zoals gevelbanden, sculpturale balkons en originele dakgootconstructies werden tot in detail gereconstrueerd, conform de laatste isolatienormen en zonder koudebruggen. Bij Home Invest Belgium hechten we immers veel belang aan duurzaamheid. Wij hopen van harte dat onze buurman, Zijne Majesteit Koning Filip, tevreden is met zijn nieuwe uitzicht, onze huurders hadden zich alvast geen betere buur kunnen wensen.”

Voor Home Invest Belgium is de ontwikkeling van dit eigen project een belangrijke stap om de GVV verder te doen groeien.

In dezelfde buurt zijn we al eigenaar van 25 appartementen, wat toelaat het beheer van beide gebouwen te optimaliseren”, aldus nog de CEO. “Door meer en meer eigen projecten te ontwikkelen willen we onze portefeuille vergroten. Hiervoor hebben we onze ploeg gevoelig uitgebreid: die telt nu 9 professionelen die dagelijks onze projecten opvolgen. Wanneer gebouwen de tand des tijds beginnen te voelen, verkopen we die weer. Op die manier blijft onze portefeuille ‘jong’ en ‘fris’. Momenteel zijn er bijkomend trouwens 400 woongelegenheden in ontwikkeling. Ons streefdoel is om er per jaar 150 op de verhuurmarkt te gooien”, besluit Sophie Lambrighs.

De afwerkingsfase van “Residence Trone” is momenteel voltooid. Decommercialisatie ervan is begin juni van start gegaan. Op dit moment werden al 2 appartementen verhuurd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s