Voyages SNCF is jarig ! #sncf #frankrijk #france #toerisme

Voyages-sncf.com brand

Voyages-sncf.com bestaat dit jaar vijftien jaar en is nog lang niet uitgegroeid.

Het bedrijf heeft momenteel meer dan duizend medewerkers in dienst die treinreizen naar dertig landen verkopen, ondersteund door 2.200 computer services, cloud technologie en andere digitale faciliteiten.

De laatste jaren heeft Voyages-sncf.com enkele grote successen behaald. In 2014 boekte de Voyagessncf.com groep een recordomzet van €4,2 miljard met een groei van 3,7% ten opzichte van 2013. In totaal heeft de Voyages-sncf.com groep de afgelopen 15 jaar meer dan 600 miljoen treinreizen verkocht.

Voyages-sncf.com is, met TGV-Europe, al enkele jaren actief op de Belgische markt. In april 2013 vond een rebranding van TGV-Europe plaatst en nam het bedrijf de Voyages-sncf.com identiteit over. Voyages-sncf.com biedt de Belgische consument treinreizen met alle grote Europese spoorvervoerders (waar onder; Thalys, Eurostar, Deutsche Bahn, Trenitalia en Renfe). Het van origine Franse online platform heeft een sterke B2B-afdeling als gevolg van de groeiende belangstelling vanuit reisbureaus en touroperators. Zij bieden hun klanten steeds vaker treinreispakketten inclusief excursies via on- en offline kanalen. Boekingen via online kanalen groeien nog elk jaar met 25%.

De Voyages-sncf.com groep heeft, als belangrijke speler in de Franse toerisme-industrie, een grote rol gespeeld in de technologische revolutie van de afgelopen vijftien jaar. In het bijzonder de vroege inzet van sociale media heeft een grote verschuiving in gebruikersgedrag teweeg gebracht. Momenteel worden 50% van de website bezoeken gedaan via mobiele telefoons en tablets en 25% van de transacties worden gedaan via deze mobiele apparaten. Voyages-sncf.com heeft, direct vanaf de oprichting in 2000, altijd een gewaagde bedrijfsvoering gehanteerd. Zoals in 2006, toen ze besloten de prijzen inclusief belastingen te tonen, wat geen enkel ander bedrijf op dat moment deed. Maar ook in 2009 met een stevige investering in mobiele technologie en in 2011 toen Voyages-sncf.com overging naar een ander betalingsmodel, hielden vele hun hart vast. Voyages-sncf.com probeert haar eindgebruikers altijd zoveel mogelijk te betrekken bij de ontwikkeling van hun product. Komende september wordt een nieuwe startpagina gelanceerd naar aanleiding van een onderzoek onder ruim 18.000 klanten, waarvan 75% van de respons zeer positief was. Belangrijke toevoeging aan de website wordt een chatroom waar klanten opmerkingen, tips en ideeën onderling kunnen uitwisselen. Voyages-sncf.com kijkt uit naar de komende vijftien jaar en zal blijven vernieuwen en investeren, waarbij ze de uitdaging aangaan om de ultieme klantervaring te creëren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s