Holland America Line heeft 100ste aankomst ms Rotterdam in Rotterdam gevierd met doopvrouw H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden #cruises #nederland #reizen #toerisme

MSRotterdam

Op zaterdagochtend 4 juli is het ms Rotterdam van Holland America Line voor de 100ste keer aangekomen in de haven van Rotterdam. Een bijzonder moment voor zowel het schip als de haven. Het ms Rotterdam werd feestelijk onthaald door havenboten die het schip en haar gasten met een waterboog verwelkomden. Eregast en doopvrouw van de Rotterdam, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, was aan boord om ‘haar’ schip te eren.

‘’Voor elk schip is een 100ste aankomst een grote mijlpaal, maar als het schip ook nog eens vernoemd is naar de stad en de rederij een diepgewortelde geschiedenis heeft met het land, worden de redenen voor een feest erg groot,” aldus Orlando Ashford, President bij Holland America Line. “We waren zeer vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden aan boord was om ‘haar’ schip te eren. We danken iedereen die naar Rotterdam is gekomen om hulde te brengen aan de Rotterdam op die bijzondere dag.’’

 

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet doopte het ms Rotterdam (1.404 passagiers) op 9 december 1997 in Fort Lauderdale. Op 10 juni 1998 kwam het schip voor de eerste keer aan in de haven van Rotterdam. Het huidige ms Rotterdam is het zesde schip met deze naam in de geschiedenis van Holland America Line en wordt gezien als vlaggenschip van de Nederlandse rederij. In 2015 maakt het ms Rotterdam in totaal 21 stops in de haven van Rotterdam.

 

Het ms Rotterdam heeft op zaterdagnamiddag haar thuishaven verlaten en vaart momenteel een reeks Noorse Fjorden en Oostzee cruises, variërend van zeven tot veertien dagen. In augustus maakt het schip een unieke rondreis vanuit Rotterdam naar IJsland.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s