Een nieuwe directeur bij De Lijn Antwerpen. #antwerpen #mobiliteit #delijn #vervoer

delijn

Peter Vanwalleghem gaat vanaf 1 augustus aan de slag als directeur van De Lijn Antwerpen.  Zijn ruime managementervaring, al 20 jaar in een breed scala aan sectoren, overtuigde. Peter Vanwalleghem  is vandaag directeur Supply Chain & Logistics Operations voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika voor Zoetis (het vroegere Pfizer Animal Health) .

Peter Van Walleghem

Peter Van Walleghem

Directeur-generaal Roger Kesteloot:

‘Peter Vanwalleghem is een door de wol geverfd manager met bijzondere aandacht voor het maatschappelijk belang van De Lijn en wat we doen. Met zijn ervaring en als teamspeler vormt hij een prima aanvulling binnen onze ploeg en zal hij de dynamiek die onze entiteit Antwerpen de voorbije periode heeft gekenmerkt oppikken en verder versterken.’

 

Peter Vanwalleghem:

‘Er zijn twee belangrijke redenen waarom ik voor De Lijn kies. Het idee om te kunnen meewerken aan een oplossing voor een belangrijk maatschappelijk en economisch vraagstuk zoals de mobiliteit geeft een extra dimensie aan een functie bij De Lijn. Anderzijds is het een uiterst interessante uitdaging om een bedrijf, dat tot nog toe kon werken onder de bescherming van een door de overheid gereguleerde markt, te helpen klaarstomen voor de vrije markt.’

 

Curriculum vitae
Peter Vanwalleghem is 47 jaar en heeft een diploma handelsingenieur (Universiteit Antwerpen). In 1993 begon hij zijn loopbaan als manager Financial Planning & Analysis bij de Agfa Gevaert spin-off Xeikon. In de twintig jaren die volgden, werkte hij als manager in grote internationale bedrijven zoals de Domo Group, Exxon en VWR International in verschillende departementen zoals Finance, IS, Operations, Supply Chain, Marketing & Sales. Hij werkte verschillende jaren in het buitenland, zowel binnen Europa, als in Azië en de Verenigde Staten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s