De luchthaven van München is de poort naar de sneeuwpret

Vanuit Luik vlieg je bijna dagelijks met luchtvaartmaatschappij bmi regional naar München van waar je snel kunt doorreizen naar meerdere skibestemmingen in Oostenrijk. Met andere woorden, München is de ideale uitvalsbasis voor een wintertrip naar het Alpenland.

Liège Airport ligt ten westen van Luik en is hierdoor makkelijk bereikbaar via de autosnelwegen E40 en E42. Daarenboven biedt bmi regional een ruime keuze aan vluchturen richting München: ma. woe. do. vr. om 11.55 u, di. en zo. om 16.25 u. Vanaf 63 EUR heb je een enkele ticket Luik- München.

Skibestemmingen voor iedereen

Binnen een straal van pakweg 150 km rond de hoofdstad van Beieren liggen verschillende attractieve wintersportcentra.

  • De Tiroler Zugspitz Arena is een super kindvriendelijk skigebied net over de Duitse grens. Het bestaat uit zeven kleinere gebieden die je makkelijk met de skibus kunt bereiken. Het is heerlijk skiën door de bossen zoals rond Ehrwald of op de Marienberg bij Biberwier, ideaal voor gezinnen.
  • Het skigebied Achensee ligt op de grens van Beieren en Tirol, op zowat een uur rijden van München. Skiën op de zonnige hellingen rond Pertisau is super. Het is ook een paradijs voor langlaufers (200 km loipes) en voor wandelaars.
  • Vanuit München rijd je via de E52 en de A10 snel naar het Salzburgerland waar je met volle teugen kunt genieten in het skigebied Ski Amadé. De kids amuseren zich in snowboardparken en de sportieve skiërs hebben keuze uit 270 bergbanen en skiliften.
  • Super attractief en met onbeperkte skimogelijkheden voor elk type skiër is het fantastische skicircus Saalbach Hinterglem. Naast het sportieve aanbod heeft dit skioord ook heel wat te bieden op het vlak van après-ski.
  • SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental een van de grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk met 275 km skipistes en 200 langlauf loipes. De reistijd vanaf de luchthaven in München bedraagt slechts anderhalf uur.

De luchthaven van München ligt naast de Autobahn waardoor je na aankomst van de vlucht met bmi regional vanuit Luik meteen op weg bent naar de skigebieden in Oostenrijk. Vanaf de luchthaven kan je makkelijk een auto huren om tot op je skibestemming te raken.

En wat met je skimateriaal? Bij bmi regional heb je recht op 20kg bagage. Als je snowboard of skischoenen daar niet meer bij passen, dan kun je voor 45 EUR (enkele vlucht) 10kg extra of 30kg in totaal bagage meenemen.

Voor meer informatie: http://www.bmiregional.com/travel/baggage/sports-equipment.

Voor meer informatie over skiën in Oostenrijk en dichtbij München: www.austria.info

Voor meer informatie over bmi regional: www.flybmi.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s