C0² Compensatie van Sunny Cars tegen klimaatopwarming. #klimaat #auto

 

SC_Logo_metachtergrond

Met de klimaatconferentie in Parijs is duurzame energie weer brandend actueel. Ook Sunny Cars werkt al een tijd samen met milieubewuste partners. Iedereen kan een steentje bijdragen tegen de klimaatopwarming door het boeken van een huurwagen. Tegen een kleine bijdrage kun je ervoor kiezen om de C0²-uitstoot te compenseren. Hiermee worden duurzame energieprojecten van Greenseat gesteund.

Met trots meldt Sunny Cars dat in de periode 01/11/2014 – 31/10/2015 maar liefst 13.519 wagens geboekt zijn mét GreenSeat CO²-compensatie.

GreenSeat, het reislabel van Climate Neutral Group,  heeft als doel om de uitstoot van CO2 in de wereld drastisch te verminderen door deze te compenseren met duurzame energieprojecten. Sunny Cars biedt elke autohuurder de mogelijkheid om via GreenSeat hun verwachte CO2-uitstoot te compenseren.

Dat de milieuproblematiek en in het bijzonder de opwarming van de aarde ook de klanten van Sunny Cars niet ongemoeid laat, wordt door de volgende cijfers aangetoond. Tussen 1/11/2014 en 31/10/2015 is met 13.519 groen gemaakte auto’s 3.109,75 ton CO² gecompenseerd. Met deze hoeveelheid kun je 374 keer de omtrek van de aarde rijden! Aan 3.234 huishoudens werd daarmee de toegang tot duurzame energie verschaft. Concreet gaat het om het voorzien van biogas in Cambodja, windenergie in India en houtskoolovens in Oeganda. Volgend cijfer is eveneens veelzeggend: dankzij Sunny Cars werd negen hectare bos bespaard.

In het licht van de wereld-klimaatconferentie in Parijs zijn de groene cijfers van Sunny Cars hoopgevend. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de consumenten het belangrijk vindt dat de bedrijven de duurzaamheidsprincipes integreren in hun beleidsvisies voor de toekomst. Sunny Cars heeft die boodschap alvast begrepen en zal reizigers nog meer stimuleren om GreenSeat te boeken.

Info: www.sunnycars.be , www.greenseat.nl

 

Wil je ook een steentje bijdragen?

Je kunt ook  zelf de CO2-uitstoot van de huurauto compenseren via greenseat.nl/sunny-cars. Je hoeft daar alleen de totale huursom in te vullen, en het compensatiebedrag wordt automatisch berekend. Bij een huursom van €350,- is dat slechts €1,75.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s